Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@07:17:22 GMT

ادامه حیات 97 بیمار در گرو تأمین یک دارو

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۵۷۹۲

ادامه حیات 97 بیمار در گرو تأمین یک دارو

«کودکان مبتلا به «ام پی اس» نوعی بیماری نادر ژنتیکی- متابولیکی که قریب به 100 نفر در کشور هستند حدود سه ماه است دارو مصرف نکرده‌اند. فریبا خان احمدی

ایران آنلاین /«این را خانواده‌های مبتلایان به این بیماری نادر که روز گذشته در اعتراض به در دسترس نبودن داروی مورد نیاز‌شان مقابل ساختمان سازمان غذا و دارو تجمع کرده بودند در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها می‌گویند: «داروی بیماران «ام پی اس» وارداتی است و در حال حاضر در شرکت توزیع و پخش موجود است اما اختلاف بر سر قیمت‌گذاری دارو موجب شده این دارو فعلاً از سوی داروخانه‌داران عرضه نشود.»ترس و نگرانی آنها بابت مرگ تدریجی فرزندان‌شان است. «ام پی اس» که با بیماری «عماد» دو ساله کودک معروف حادثه تروریستی بر سر زبان‌ها افتاد بخاطر اختلال در فرآیند متابولیکی سلولی اتفاق می‌افتد.نوعی جهش ژنی فعالیت ژن‌های مسئول تولید آنزیم و پروتئین را در بدن این بیماران از کار می‌اندازد و تنها راه حل از بین بردن تخریب و مرگ سلولی استفاده از داروهای نوترکیب است. چنانچه دارو در دسترس این بیماران قرار نگیرد بتدریج زبان‌شان بزرگ می‌شود، شنوایی و بینایی از کار می‌افتد، مفاصل‌شان خشک  و در نهایت طول عمر‌شان بسیار کم می‌شود.

«امیری» پدر یکی از مبتلایان به ام پی اس است که برای پیگیری مشکل دسترسی به داروی فرزندش از بندرعباس به تهران آمده است. او همراه با خانواده کودکان مبتلا به ام پی اس که روز گذشته مقابل ساختمان غذا و دارو تجمع کرده بودند در اعتراض به نبود دارو به روزنامه ایران گفت: «ام پی‌اس» نوعی بیماری نادر در ایران است و کلاً 100 نفر مبتلا به این بیماری در ایران وجود دارد. قبل از اینکه رئیس جدید سازمان غذا و دارو به سازمان بیاید ما می‌توانستیم دارو را بدون هیچ گونه محدودیتی تهیه کنیم .بابت دارو هم در ماه حدود یک تا 2 میلیون تومان هزینه می‌کردیم.»
او در ادامه افزود: آقای دکتر اصغری رئیس جدید سازمان غذا و دارو قول دادند داروهای بیماران ام پی‌اس را یارانه‌ای می‌کنند و البته ایشان پیگیر افزایش سهمیه دارو برای این بیماران بودند اما هم اینک سه ماه است اعلام کرده اند؛ سهمیه رایگان دارو در کار نیست و فعلاً دارو رایگان توزیع نمی‌شود. ما هم گفتیم مشکلی نیست همان داروهای قبلی را با پوشش قبلی بیمه‌ای توزیع کنند اما ظاهراً شرکت‌های توزیع کننده دارو با بیمه‌ها بر سر قیمت دارو به توافق نرسیده‌اند و داروی مبتلایان به‌ام پی اس توزیع نمی‌شود.

امیری در ادامه درباره مشکل دسترسی به داروی این بیماران توضیح داد: «برای مثال  وقتی ما روز شنبه برای تهیه دارو به داروخانه مراجعه می‌کردیم می‌گفتند بروید چند روز دیگر دارو را برایتان می‌فرستیم دوباره دوشنبه می‌رفتیم می‌گفتند بروید پنجشنبه بیایید. همینجور وضعیت ادامه داشت. حالا هم کارد به استخوانمان رسیده. بچه دو ساله من سه ماه است هیچ نوع دارویی نخورده است و یک هفته‌ای می‌شود در بیمارستان بستری شده است. بیماران «ام پی اس» وقتی دارو نمی‌خورند بتدریج شنوایی، بینایی و حرکات بدنی‌شان را از دست می‌دهند. در همین سه ماه از 100 کودک مبتلا به‌ام پی اس در کشور سه نفرشان جانشان را بخاطر دسترسی نداشتن به دارو از دست داده‌اند.»

او درباره نتیجه جلسه خانواده‌های معترض با مسئولان سازمان غذا و دارو گفت: حدود دو ساعت بعد از اعتراض و تجمع خانواده‌ها مقابل ساختمان غذا و دارو مسئولان این سازمان به ما گفتند شما بروید ما موضوع را پیگیری می‌کنیم. کمی بعد دوباره گفتند با شرکت‌های دارویی و داروخانه‌ها مذاکره کرده‌ایم و به توافق رسیدیم شما می‌توانید تا دو ساعت دیگر داروی مورد نیاز فرزندانتان را تهیه کنید بلافاصله ما با داروخانه و شرکت پخش دارو تماس گرفتیم که گفتند هیچ نامه‌ای با موضوع حل مشکل داروهای بیماران ام  پی‌ اس  به دست ما نرسیده و از مسئولان سازمان غذا و دارو نیز در این زمینه با ما تماس نگرفته‌اند.

همتی مادر یکی دیگر از کودکان مبتلا به‌ام پی اس که از اهواز به تهران آمده بود هم در این باره توضیح داد: «دارو در شرکت توزیع و پخش موجود است اما عرضه نمی‌شود فقط یک شرکت هست که داروهای بیماران‌ام پی اس را وارد می‌کند. ما هم شنیدیم شرکت دارویی با سازمان غذا و دارو بر سر قیمت گذاری دارو به توافق نمی‌رسند. در این سه ماه هیچ دارویی نتوانستیم تهیه کنیم. 3 ماه است سر قیمت دارو چانه می‌زنند. چند وقت پیش هم یکی از بچه‌ها بخاطر عمل ساده گوش فوت کرد. این خانواده‌هایی که جلوی سازمان تجمع کرده‌اند از شهرهای اهواز، بندرعباس، اردبیل و شهرستان‌های دور افتاده دیگری به تهران آمده‌اند. حرف ما این است که دارو را بدهند  وپولش را هم بگیرند. اینطور بهتر از آن است که بچه مان بمیرد.»

او در ادامه به این نکته هم اشاره کرد که حدود 5 نفر از بچه‌های مبتلا به‌ام پی اس که بخاطر دسترسی نداشتن به دارو کم کم قدرت شنوایی، بینایی و حرکتی‌شان را از دست می‌دهند در بیمارستان بستری اند. آنطور که خانواده‌های مبتلایان به این بیماری می‌گویند بیماری‌ام پی اس سطوح مختلفی دارد. آنها حداقل از ماهی یک میلیون تومان  تا 5 میلیون تومان برای تهیه دارو هزینه می‌کنند.

منتظر اصلاح قیمت داروهای‌ام پی اس هستیم
در همین زمینه دکتر یزدیان رئیس داروخانه 29 فروردین به روزنامه ایران گفت:« بیماران‌ ام پی اس حداقل 6 نوع دارو مصرف می‌کنند. دسترسی به 1-2 قلم از این 6 اقلام دارویی بخاطر بحث اختلاف بیمه‌ها با وزارت بهداشت با مشکل مواجه شده است. بیمه‌ها جهت پوشش دهی این داروها قیمت پیشنهادی وزارت بهداشت را نپذیرفتند. حالا هم وزارت بهداشت منتظر است اصلاح قیمت انجام شود سپس شرکت های توزیع اقدام به توزیع این داروها کنند.»از منظر رئیس داروخانه 29 فروردین علاوه بر این بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌داران نیز منجربه بروز چنین مشکلاتی شده است: «داروهای بیماران‌ ام پی اس گران است و نسخه‌های گرانی از سوی این بیماران به داروخانه‌داران ارائه می‌شود از سوی دیگر مریض بابت این داروها پرداختی ندارد. داروخانه دار هم باید پول دارو را از سازمان‌های بیمه گر بگیرد و پول شرکت‌های تولید و پخش و توزیع را بپردازد. وقتی داروخانه هیچ پولی دریافت نکرده چطور می‌تواند پول شرکت‌های توزیع را بپردازد؟»

دکتر یزدیان درباره اینکه برخی از بیماران ادعا می‌کنند ماهانه حداقل یک میلیون تومان برای تهیه دارو هزینه می‌کنند توضیح داد:‌ ام پی اس بیماری نادر است و پرداختی بیمار صفر است اما گاهی می‌بینیم بخاطر اختلاف قیمت دارو و میزان پوشش دهی بیمه‌ها ، بیمار مجبور است ما‌به‌التفاوت دارو را بپردازد. برای مثال بیمه رقم 2 میلیون و 500 هزارتومان  را پوشش می‌دهد ولی دارو 2 میلیون و 600 هزار به فروش می‌رسد. حساب کنید اگر بیمار بخواهد 10 قلم دارو بخرد این عدد را در صد هزار تومان ضرب کنید می‌بینید مریض مجبور است این اختلاف قیمت را از جیب بپردازد. این اختلاف قیمت بخاطر مشکل بیمه‌ها با وزارت بهداشت است که در قیمت‌گذاری به توافق نمی‌رسند.او گفت:گاهی می‌بینیم سایت بیمه یک قیمت مشخصی را برای پوشش دهی دارو می‌پذیرد و سایت دارو هم قیمت دیگری را به ما می‌دهد که این قیمت‌ها با هم نمی‌خوانند.دکتر یزدیان عدم توزیع دارو در سه ماه گذشته را رد کرد و گفت: به اعتقاد من مریض‌ها خیلی جو را ملتهب می‌کنند. بعید می‌دانم عدم توزیع دارو به 3 ماه رسیده باشد. همیشه با 10 روز بالاو پایین دارو را ارائه کردیم  و این مشکل هم در یک هفته آینده حل می‌شود.

داروهای بیماران شهرستانی تا روز دوشنبه عرضه می‌شود
مهندس محمد هاشمی مدیر کل روابط عمومی سازمان غذا و دارو نیز درخصوص راه حل سازمان غذا و دارو برای رفع بحران دسترسی به داروی بیماران‌ام پی اس به  «ایران» گفت: اغلب مشکلاتی که تعدادی از بیماران متابولیکی در تجمع روز گذشته در مقابل سازمان غذا و دارو اعلام کردند به سازمان غذا و دارو مربوط نمی‌شد با این حال قائم مقام امور دارویی سازمان غذا و دارو با نماینده‌های این بیماران جلسه تشکیل دادند. بعد از طرح مشکل، مسئولان سازمان در حضور خانواده‌های بیماران با مسئول شرکت وارد کننده دارو تماس گرفتند و قرار بر این شد یکسری دارو  روز شنبه (دیروز) بین بیماران تهرانی توزیع شود و داروهای مورد نیاز بیماران شهرستانی نیز تا روز دوشنبه در شهرستان‌ها قابل دسترسی خواهد بود.

هاشمی با اشاره به اینکه مقرر شد خواسته بیماران را به سازمان‌های بیمه گر اطلاع دهیم، افزود: مشکل اصلی این است که بیمه‌ها بدهی‌شان را پرداخت نمی‌کنند و شرکت‌ها هم دارو توزیع نمی‌کنند. برای همین شرکت وارد کننده و توزیع کننده دارو‌های‌ام پی اس پول واردات دارو را ندارد. حتی اقلام دارویی‌اش نیز در گمرک معطل است اما با این حال قرار است وام بگیرند و کالاهایشان را از گمرک ترخیص کنند و دارو را به بیماران تحویل دهند.هم اینک این شرکت با 18 درصد ضرر و زیان این دارو را توزیع می‌کند.او با بیان اینکه خانواده‌های بیماران‌ ام پی اس آدرس را برای رفع مشکلاتشان اشتباه آمده بودند، گفت: عمده مشکلاتی که بیماران اشاره می‌کنند از جمله غربالگری مبتلایان به‌ ام پی اس جهت پیوند مغز استخوان در حیطه وظایف سازمان غذا و دارو نیست. هر چند ما هم معتقدیم به جای آنکه دولت سالانه یک میلیارد تومان برای تأمین داروهای این بیماران هزینه کند بهتر است 150 میلیون تومان بابت هزینه پیوند برای هر بیمار بپردازد که البته توجیه اقتصادی هم دارد./ روزنامه ایران 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۵۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یاهو لایف یافته‌های این بررسی که در نشریه «سالنامه‌های پزشکی داخلی» منتشر شده است، نشان داد که هم بیماران مرد و هم بیماران زنی که پزشکان زن آنها را درمان کرده بودند، به طور کلی کمتر در معرض خطر مرگ قرار گرفته بودند و میزان بستری شدن دوباره ۳۰ روزه آنها کمتر بود.

نکته جالب این بود که این اثر مثبت درمان شدن به‌وسیله پزشکان زن در بیماران زن به خصوص آنهایی که دچار بیماری شدید بودند، بارزتر بود.

این بررسی در یک نمونه شامل بیش از ۷۰۰۰۰۰ بیمار ۶۵ ساله و بالاتر تحت پوشش بیمه سالمندان در آمریکا انجام شد که در فاصله سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بستری شده بودند و به‌وسیله «پزشکان بیمارستانی»، پزشکانی که فقط در بیمارستان طبابت می‌کنند، درمان شده بودند.

آتسوشی میاواکی، یکی از نویسندگان مقاله این مطالعه و مدرس در دانشکده پزشکی دانشگاه توکیو دراین‌باره گفت: «به نظر ما، پزشکان زن ممکن است نسبت به پزشکان مرد در ایجاد ارتباط با بیماران زن و ارتباط مؤثر با کل بیماران بهتر عمل کنند که منجر به توافق بیشتر بیمارانشان با آنها در مورد توصیه‌های ارائه‌شده می‌شود.» به گفته او، همچنین، پزشکان زن ممکن است نسبت به پزشکان مرد در ارزیابی علائم و بیماری در بیماران زن «سوگیری» (bias) کمتری داشته باشند. این سوگیری کمتر این امکان را ایجاد می‌کند که پزشکان زن زودتر متوجه تغییر حال زنان دچار بیماری شدید شوند.

پژوهش‌های پیشین هم این یافته‌ها را تایید می‌کنند

این اولین بررسی نیست که نشان می‌دهد جنسیت پزشک می‌تواند بر کیفیت مراقبت از بیمار تأثیر بگذارد. یک بررسی دیگر که نتایج آن در دسامبر ۲۰۲۱ در نشریه «جراحی جاما» (JAMA Surgery) منتشر شد، نشان داد نتایج درمان بیماران زن هنگامی که پزشکان مرد مسئول مراقبت از آنها بودند، بدتر بود، اما برعکس هنگامی که مردان به‌وسیله پزشکان زن درمان می‌شدند، نتایج درمانی بدتر نبود.

یک بررسی دیگر در سال ۲۰۱۸ نشان داد که پزشکان مرد خطر سکته مغزی را در بیماران زن دست‌کم می‌گیرند، درحالی‌که پزشکان زن در ارزیابی خطر سکته مغزی در زنان به خوبی عمل می‌کنند. و یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ که در ژورنال «پزشکی داخلی جاما» (JAMA Internal Medicine ) منتشر شد نشان داد که پزشکان زن در مقایسه با پزشکان مرد بیشتر به راهنماهای بالینی و طبابت مبتنی بر شواهد علمی پایبند هستند.

رویکردهای پزشکان زن و مرد در مراقبت از بیماران چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

میاواکی می‌گوید که بر اساس تحقیقات قبلی در این زمینه، دلایل متعددی وجود دارد که باعث می‌شود بیماران زن در مقایسه با پزشکان زن توسط پزشکان مرد متفاوت رفتار کنند، ازجمله چالش‌های ارتباطی و سوگیری‌های جنسیتی در ارزیابی شدت علائم یا یک بیماری.

یکی دیگر از عوامل ارجاعات میاواکی، آموزش پزشکی است: «آموزش پزشکی محدود در زمینه مسائل بهداشتی زنان در برنامه‌های درسی دوره پزشکی عمومی ممکن است این مشکلات را تشدید کند. با توجه به این الگوی سنتی در آموزش پزشکی، ممکن است به ویژه پزشکان مرد درک محدودی از مسائل خاص زنان داشته باشند.»

دکتر جنیفر ویدر، کارشناس سلامت زنان می‌گوید که از یافته‌های این بررسی تعجب نکرده است. او می‌گوید: «وجود سوگیری جنسیتی و نابرابری جنسیتی مدت‌هاست که در حوزه مراقبت‌های بهداشتی ثابت شده‌اند.»

او می‌گوید: «بررسی‌های گذشته نشان داده‌اند که نگرانی‌های بیماران زن با احتمال بیشتری به‌وسیله پزشکانشان نادیده گرفته می‌شوند، همچنین با احتمال بیشتری ممکن است درد آنها دست‌کم گرفته شود و علائم قلبی آنها به اندازه بیماران مرد جدی شمرده نشود. پزشکان زن به طور میانگین کمتر احتمال دارد که علائم بیماران زن را نادیده بگیرند و درنتیجه معاینه و آزمایش‌های بیشتری انجام می‌دهند.»

بر اساس بررسی که در سال ۲۰۲۰ در «ژورنال پزشکی نیوانگلند» منتشر شد، پزشکان زن مسئول مراقبت‌های اولیه (PCPs) در مقایسه با مردان همردیفشان زمان بیشتری را در هر ویزیت با بیماران مرد و زن صرف می‌کنند و این رویه به کاهش درآمد آنها هم می‌انجامد. پژوهشگران نوشتند: «مطالعات دیگر نشان داده‌اند که پزشکان زنان مسئول مراقبت‌های اولیه ممکن است از این زمان اضافی برای گرفتن تاریخچه کامل‌تر بیمار، مشارکت در تصمیم‌گیری مشترک با بیمار، ارائه توضیحات دقیق‌تر به بیمار و استفاده از رویکردهای ارتباطی مبتنی بر شواهد و بیمار-محور استفاده کنند.»

دکتر ارغوان سالس، دانشیار بالینی پزشکی در دانشگاه استنفورد می‌گوید که پژوهش‌های مربوط به دهه‌های قبل نشان می‌دهند که پزشکان زن بیشتر در مورد شرایط اجتماعی و سایر عواملی که ممکن است بر سلامت افراد تأثیر بگذارند، سؤال می‌کنند. همچنین آنها از بیماران می‌پرسند که آیا داروهای خود را مصرف می‌کنند یا نه.

او می‌گوید: «پزشکان زن به احتمال زیاد رویکردی مشارکتی نسبت به بیمارانشان دارند. آن‌ها به احتمال زیاد در مورد مراقبت از بیمار خود با متخصصان مشورت می‌کنند. این رفتارها حکایت از آن دارد که پزشکان زن طرحی برای بهینه سازی مراقبت از بیمارانشان دارند و اینکه آنها اعتقاد دارند که هر فردی همیشه همه چیز را نمی‌داند. پزشکان زن با انجام این کارها مراقبت‌های مناسبت‌تری را به بیماران ارائه می‌دهند.»

آیا بیماران با پزشکان زن راحت‌تر صحبت می‌کنند؟

خانم میاواکی، سرپرست این پژوهش، بر اساس تجربیات خود به عنوان یک پزشک معتقد است که چنین است. او می‌گوید: «برای برخی از بیماران زن ممکن است صحبت کردن در ارتباط با مسائل مربوط به سلامت زنان - مانند مشکلات کلیه و مجاری ادرای و بیماری‌های زنان و پستان - با یک یا انجام معاینات مربوط به بخش‌های خصوصی بدن را از یک به‌وسیله پزشک زن راحت‌تر باشد. همچنین مشخص است که پزشکان زن تمایل به داشتن الگوهای ارتباطی دارند که برای همدلی با بیماران ارزش قائل هستند.»

دکتر آلیسون هاینن، استادیار پزشکی بیمارستانی در کالج پزشکی بیلور در تگزاس با این نظر موافق است و می‌گوید: «به راحتی می‌توان دید که بیماران ممکن است احساس راحتی بیشتری در به اشتراک گذاشتن اطلاعات حساس با پزشکی داشته باشند که به نظر آنها بیشتر شبیه خودشان است و می‌تواند نگرانی‌هایشان را در سطحی شخصی‌تر درک کند.»

آیا زنان باید به دنبال پزشکان زن باشند؟

هاینن می‌گوید که بسیاری از بیماران زن در حال حاضر این کار را انجام می‌دهند زیرا به دلایل مختلف با پزشک زن احساس راحتی بیشتری می‌کنند. هاینن می‌گوید: «به نظر من مهم‌ترین ویژگی‌ای که باید هنگام انتخاب پزشک به دنبال آن باشید، این است که پزشک صرف نظر از جنسیت خودش یا جنسیت شما، به نگرانی‌هایتان گوش دهد و به اندازه کافی به آنها رسیدگی کند.»

کد خبر 846773 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها جنسیت خبر مهم پزشکی

دیگر خبرها

  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد
  • ببینید | تلاش مرد فداکار برای رساندن دارو به دختر بیمار
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران